5 Temmuz 2010 Pazartesi

başka bir dünya mümkün

Başka bir dünya mümkün… Neden bloğun ismi bu ?
Zira içerisinde yaşadığımız bu dünya, artık zıvanadan çıkmış bir sistemin rehberliğinde yaşıyor. Çok çalışanın, dürüst olanın, ahlâklı, erdemli olanın az kazandığı ve zorluklar içerisinde kaldığı ve fakat her türlü erdemi bir kenara bırakmış, aklını sadece ve sadece kendi yaşam konforunu genişletmek için kullanan acımasızların rahatça yaşadığı ve hatta itibar gördüğü bir dünyada yaşıyoruz artık. Bir yılda, beş yılda, on yılda bir değişmesi mümkün olmayan bakış açıları artık bir çırpıda değişiyor. Hepimiz, artık beş yıl önce düşündüklerimizi düşünemiyor, uygulayamıyoruz. Çare olarak ise, herkes bu akışa ayak uydurmayı seçmek zorunda kalıyor. Seçimini aksi yönde yapanlarsa, leş parçalarıyla dolu bu iğrenç çarkların arasında parçalanıp gitmeye mahkum oluyorlar.
"Başka Bir Dünya Mümkün" sizlere bu düzene karşı durabilmenin mümkün olduğunu, başka türlü düşünmenin olanaksız olmadığını ve hâlâ, başka bir dünyanın mümkün olduğuna inanan insanların olduğunu gösterecek bakış açıları sunmak için burada.
Bir delinin not defteri de diyebilirsiniz buna aslında. Zira bu blog, dünyayı battığı bu kanalizasyon çukurundan çıkartmak için kurulmuştur. Ve pekala sistemin gönüllü savunucuları tarafından deli saçması olarak nitelendirilebilir. Ve fakat şunu da söylemek isterim ki, bu umrumda olmaz.
Sonuç olarak; sistemin bana sunduğu bu sanal materyali kullanırken, ömrümün yarısına geldiğim süre içinde hâlâ (!) kaybetmemiş olduğumu bildiğim insanlığımın bu vesileyle elimden gitmeyeceği umuduyla, başlıyorum...

....balayına isyan....

Hiç yorum yok: